Koncert pre kráľovnú odštartoval spevák Robbie Williams

05.06.2012 Celý región

Londýn 4. júna (TASR) - Spevák Robbie Williams odštartoval dnešný večerný koncert pred honosným londýnskom sídlom britskej kráľovnej pesničkou "Let Me Entertain You". Na pódium ho sprevádzala vojenská kapela Coldstream Guards a počúvali ho obrovské davy ľudí, zhromaždené na oslavu diamantového jubilea Alžbety II. Udalosť však zatienili správy o hospitalizovaní jej manžela.
Princa Philipa, ktorý oslávi nasledujúci víkend 91 rokov, odviezli do nemocnice s infekciou močových ciest. Buckinghamský palác oznámil, že ide o "preventívne opatrenie".
Princ Philip zostane v nemocnici niekoľko dní na pozorovaní, čo znamená, že zmešká ďalšie časti štvordňových osláv na počesť 60. výročia nástupu kráľovnej na trón.
"Dúfam, že je v poriadku," povedal Paul McCartney, ktorý vystúpi na dnešnom koncerte. "Želáme mu všetko najlepšie a skoré uzdravenie," dodal.
Napriek princovej chorobe sedeli v kráľovskom boxe členovia rodiny ako princ Charles, jeho manželka Camilla, princovia William aj Harry.
Koncert prebieha na špeciálne postavenom pódiu pred Buckinghamským palácom, londýnskym sídlom kráľovnej.
Alžbeta II. sa má podľa očakávania zúčastniť dnešného koncertu, na ktorom vystúpia popoví a rockoví králi ako Stevie Wonder, Elton John, Cliff Richard, Tom Jones, ďalej Shirley Bassey a tiež mladší umelci JLS, Kylie Minogue a Will.i.am.

Zdroj: Reuters, Associated Press
 

Vyberte región